Skip to main content

Ukraina

Evropa lindore, duke iu falënderuar Ukrainës është e ndarë në tri rajone tokësore kryesore: Gadishulli i Krimesë në jug, Karpatet e pyllëzuara në perëndim dhe ultësirat e Evropës Lindore dhe jugperëndimore. Kjo pjesa e fundit, është e pasur me stepa dhe përbën pjesën më të madhe të vendit. Në Ukrainë, mbretëron një klimë e butë kontinentale me dimër të ftohtë dhe verë të ngrohtë. Ukraina karakterizohet edhe nga 100 lloje gjitarësh, 350 specie zogjsh dhe 200 lloje peshqish. Një përqindje e madhe e vendit është pemishte dhe toka bujqësore, ku rriten shumë lloje të perimeve. Po ashtu, varietetet e frutave, si HiPP mollë organike, ka kushte shumë të mira për kultivim.